Khalid El Bachrioui: Gevlucht uit Nederland en beschermd door Marokko (video)

Onlangs verscheen een documentaire op de gerenommeerde BBC over de Marokkaanse hasj en wie er van profiteerde. Nederland werd hierin meerdere malen genoemd, onder meer door de bende van Khalid El Bachrioui. Een voortvluchtige die vier jaar moet uitzitten in Nederland, maar een luxe leven leidt in Marokko.

Khalid El Bachrioui bekleedt een publieke functie in de gemilitariseerde provincie Al Hoceima, daarnaast bezit hij onder meer een hotel (Amir Plage). Beide kon hij niet krijgen zonder zijn nauwe banden met kopstukken van het Marokkaanse regime.

Voor deze privileges en bescherming moet hij wil wel betalen. Behalve contant geld dat via een PAM-figuur gaat, wordt het hotel Amir Plage ter beschikking gesteld aan de veiligheidsdiensten en ambtenaren van Mohamed 6 wanneer hij op bezoek komt in de stad Al Hoceima.

Toen de Riffijnse volksbeweging uitbrak in 2016, was Khalid El Bachrioui een felle tegenstander van de burgers die de straat opgingen tegen onder meer de corruptie en de maffia van onroerend goed. Beide zaken druisen direct tegen de belangen van Khalid El Bachrioui.

Khalid El Bachrioui, die in Nederland veroordeeld is voor het witwassen van negen miljoen euro, is niet de enige drugsbaron die nauwe banden onderhoudt met kopstukken van het Marokkaanse regime. ”Khalid El Bachrioui is slechts het topje van de ijsberg”, waarschuwen verschillende Riffijnse activisten in Nederland!

Link naar de volledige documentaire (bij settings zijn Engelstalige en Arabischtalige ondertitelingen beschikbaar)

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.