Kind doodt moeder vanwege online game

Marokkaanse media melden dat een kind zijn moeder heeft gedood in Sefrou na een ruzie om een online game. Een autopsierapport zou de betrokkenheid van het kind hebben bevestigd. Uit het rapport bleek dat de overledene een zware klap op het hoofd had opgelopen waardoor ze een schedelbreuk had en verwondingen aan de hoofdhuid. De klap resulteerde ook in bloeding rond het hersenweefsel.

Volgens de Marokkaanse media, waaronder de krant Akhbar Alyaoum, was de 15-jarige jongen verslaafd aan het online spel ‘Free Fire’. Op de dag dat de moeder overleed raakte de internetbundel van de jongen op waardoor hij het spel niet kon spelen. De jongen vroeg zijn moeder om geld om internet op te laden voor zijn telefoon om verder te kunnen spelen. De moeder zou hebben geweigerd omdat het spel zijn tijd inneemt waardoor hij zijn school verwaarloost.

De twee kregen ruzie en de jongen duwde zijn moeder waardoor ze viel en haar hoofd hard tegen de vloer kwam. De moeder zou in coma zijn geraakt terwijl het kind bij haar lag en schreeuwde. De buren die het geschreeuw hoorden kwamen te hulp en schakelden de politie in.

De jongen bevindt zich momenteel in de jeugdafdeling van de gevangenis Bourkaiz in de buurt van Fes. Hij zal vervolgd worden voor onrechtmatige dood en opzettelijke schade toebrengen aan een verwante, meldt Hespress.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.