Kippenpoep om schapen te mesten voor het offerfeest!

De laatste paar jaar duiken na elke offerfeest vele foto’s (zie foto onderaan) van verrotte lamsvlees. Voor velen was dat een mysterie, maar een uitgebreid artikel op Achkayen legt precies uit hoe dat komt.

Veertig dagen voor het offerfeest kopen malafide veehouders jonge lammen die eerst 15 dagen worden uitgehongerd in de open lucht. Hierna worden de lammen in kassen geplaatst waar de temperaturen hoog zijn. Dit om de lammen grote hoeveelheden water te laten drinken.

Het voer van de lammen bestaat uit poep van kippen die eieren leggen. Deze kippenpoep is duurder dan normaal veevoer, maar de oplichters kiezen voor de eerste omdat dat het gewicht van de lammen in tien dagen verdubbeld. Binnen 40 dagen weegt het lam tussen de 5 keer en 10 keer meer dankzij de speciale kippenpoep.

De gele vacht van de lammen wordt dan verwijderd en de lammen worden gewassen met water en zeep om gele vlekken op sommige plekken van het lichaam weg te halen.

Een manier om erachter te komen of de schaap kippenpoep heeft geconsumeerd is ruiken aan zijn bek, als het sterk stinkt dan zal het waarschijnlijk met kippenpoep zijn gemest. Een andere manier is om met je hand te wrijven over het huid van de schaap en vervolgens aan je hand ruiken, als het stinkt dan moet je het niet kopen.

Deze oplichters zijn vooral actief in de provincie Benslimane in de buurt van Rabat en Casablanca. Hun vee wordt echter verkocht in verschillende steden, met name in Rabat en Casablanca.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.