Klacht ingediend tegen de Marokkaanse tolk in Motril

Riffijnse en Spaanse organisaties hebben vandaag een klacht ingediend tegen de Marokkaanse tolk door wiens toedoen ruim 10 Riffijnse vluchtelingen in de problemen zijn geraakt.

In de afgelopen dagen zijn meerdere Riffijnse migranten in de problemen geraakt door dezelfde tolk. In de aanklacht staan getuigenissen van de verschillende migranten die spreken over de slechte behandeling van de tolk. De tolk zou in discussie zijn gegaan met Jamal Mouna vanwege de Riffijnse vlag die de laatste bij zich had. De tolk vernederde ook een andere migrant die hem vroeg om medische assistentie. De man zou zich gedragen als een dictator en een agressieve en commanderende toon gebruiken tegen de Riffijnse migranten waardoor ze zich onveilig voelden.

‘De aanklacht is ingediend bij de plaatselijke ombudsman in Motril als eerste stap’, zei de Riffijnse activiste Salua El Omari.

De klacht is ondertekend door verschillende Spaanse en Riffijnse organisaties. Ook Freedom & Human Rights Organization heeft de klacht ondertekend. De andere organisaties zijn: Emergencia Frontera Sur Motril , Asociación Gran Rif, Asociación Thwiza, Asociación Rala Buya, Movimiento Ciudadano, Bienvenidos Refugiados Málaga, Izquierda Anticapitalista Revolucionaria.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.