Klanten appartementencomplex Bades opnieuw in de problemen

Foto uit het archief

Het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de voltooiing van het tweede deel van het appartementencomplex Bades is in conflict geraakt met haar klanten, waarvan de meesten Europese Riffijnen zijn.

Volgens de klanten hield het bedrijf zich niet aan de overeengekomen voorwaarden. De krant Ittihad Ichtiraki schrijft dat de klanten klagen over diepe scheuren in de muren en daken van de appartementen, een defect water- en elektriciteitsnetwerk en de verwaarlozing van de buitenruimte van het complex.

Volgens de klanten heeft het bedrijf niet voldaan aan de verplichtingen die zijn vastgelegd. Inclusief het niet voltooien van de faciliteiten die bij het complex horen. Zoals de aanleg van de wandelpaden in het woningcomplex, de realisatie van groene ruimte en de trap die het complex verbindt met de boulevard Sabadilla.

Het bedrijf probeerde in juli 2017 regels en hoge bijdragen op te leggen aan haar klanten. Deze werden afgewezen. Sinds die datum probeert het bedrijf zich te ontdoen van haar verantwoordelijkheid, schrijft de krant.

De eigenaren van de woningen hebben geklaagd bij verschillende Marokkaanse autoriteiten. Zij hebben twee keer een ontmoeting gehad met de Marokkaanse gouverneur van Al Hoceima. Maar er is geen oplossing gevonden voor hun probleem.

Begin dit jaar heeft de rechtbank van eerste aanleg van Al Hoceima een kort geding van het bedrijf afgewezen.

Als reactie verwierp het bedrijf vanaf eind september 2021 alle verplichtingen. Het bedrijf trok de beveiligers, schoonmakers en tuiniers in en de toevoer van water en elektriciteit werd stopgezet. Dit resulteerde in de vervuiling van het water van de twee zwembaden van het complex, meldt Ittihad Ichtiraki.

Lees ook: Verdachte oplichting appartementencomplex Bades vlucht buiten Marokko

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.