Klanten van ‘Rif Iskane’ voelen zich opgelicht door El Hammouti

Na jaren vertraging kregen de kopers van Rif Iskane hun appartementen deze zomer opgeleverd. De blijdschap van velen is veranderd in tranen toen ze hun appartementen binnen traden. Arif News sprak met twee van deze slachtoffers en de onderstaande tekst is gebaseerd op hun ervaringen.

In Igar Azagouagh bij Carabonita is een groot project met appartementen ontwikkeld. Het project Diyar el Bahr van de Groupe Hammouti kent sinds het begin al problemen. Veel Riffijnen uit voornamelijk Nederland en België hebben daar een appartement aangeschaft. Velen van hen wachten al jaren op de oplevering van hun woning zonder een enkel officieel bericht vanuit de ontwikkelaar zelf.

In de zomer van 2021 is de Groupe Hammouti begonnen met het opleveren van de appartementen. Veel kopers zijn niet te spreken over de gang van zaken zoals de organisatie te werk gaat. Sommige kopers kregen andere appartementen toegekend dan ze hadden gekocht, een deel van die appartementen kijkt direct uit tegen muren/bergen in plaats van uitzicht op de zee en vele mensen klagen over het niveau van de afwerking.

De administratieve afwikkeling voor de kopers is op zijn zachts gezegd een drama. Er is geen enkele procedure beschreven en mensen worden continu van het kastje naar de muur gestuurd. Op het kantoor van Rif Iskane in de wijk Bades is er dagelijks een wachtrij waarbij continu Europese Riffijnen ruziënd het kantoor verlaten. Vele hekelen de manier waarop ze behandeld en geïnformeerd worden.

Een van de slachtoffers die met Arif News sprak waarschuwt de kopers die nog niet bij Rif Iskane zijn geweest: ‘Omdat velen nog in Europa zijn hebben degenen die hun appartement niet accepteerden een appartement naar keus gekregen. Wat betekent dat de mensen die later nog gaan komen voor de sleutel letterlijk een ingegraven appartement gaan krijgen ‘.

Beide kopers klagen over de slechte kwaliteit van met name de afwerking: kozijnen, ramen, tegels etc… ‘zelfs de douchebak zit er scheef in’, aldus een van de kopers.

Mohamed El Hammouti is een parlementariër en een trouwe handlanger van het regime in Arif. El Hammouti maakt deel uit van de lobby die in het leven werd geroepen door het Marokkaanse regime na de aardbeving van 2004. De lobby, waartoe ook Ilyas El Omari behoort, krijgt bescherming van de staat in ruil voor het behartigen van de belangen van het regime in Arif.

Met de bescherming van het regime wist El Hammouti en andere leden van de lobby in een mum van tijd multimiljonairs te worden. Een groot deel van hun rijkdom komt uit illegale praktijken in de vastgoedsector. De lobbygroep werd al gauw vastgoedmaffia genoemd in Al Hoceima.

Lees ook:

Tonnen cement bedoeld voor wederopbouw Al Hoceima ontdekt in omgeving Rabat

Bezorgde klanten van Rif Iskane willen krachten bundelen

Uitgelekte audio van onroerend goed maffia in Al Hoceima

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.