Koeweit weigert toegang Marokkaanse vrouwen en haar ambassadeur ontkent

De Koeweitse visumautoriteiten hebben twee oude Marokkaanse vrouwen toegang tot grondgebied verboden door middel van een ”soeverein besluit”.

De Marokkaanse krant Assabah die dit nieuws meldde in haar editie van dinsdag zei dat twee oude Marokkaanse vrouwen van 82 jaar en haar zus van 50+ te horen hebben gekregen van de Koeweitse ambtenaren die gaan over het verlenen van visum dat ”Marokkaanse vrouwen de toegang tot Koeweitse grondgebied wordt verboden aan de hand van een soeverein besluit”.

De 82-jarige vrouw was uitgenodigd door haar dochter, die een Koeweitse man heeft, om de bruiloft van hun dochter bij te wonen. Om verrast te worden door het besluit van de Koeweitse autoriteiten. Terwijl in het verleden de 82-jarige moeder haar dochter meerdere malen bezocht in Koeweit.

Koeweitse ambtenaren hadden de twee vrouwen geadviseerd om bezwaar te tekenen tegen het besluit, wat de vrouwen ook hebben gedaan. Maar het antwoord was hetzelfde: Een soeverein besluit van de hoogste machten van de Koeweitse staat. De krant zegt dat er meerdere Marokkaanse vrouwen zijn die de toegang tot Koeweit werd verboden, waaronder de stewardessen die verplicht zijn in de luchthaven te wachten gedurende de gehele periode tussen de vluchten.

Vandaag publiceerde het Marokkaanse staatsbureau ”Maghreb Arabe Presse” een verklaring die zij vernoemden naar de Koeweitse ambassadeur in Rabat. In het bericht van het persbureau MAP ontkent de ambassadeur van Koeweit dat zijn land toegang verbiedt voor Marokkaanse vrouwen en dat de Marokkanen, zowel mannen als vrouwen, dagelijks zijn land bezoeken.

De ambassadeur zou volgens MAP gezegd hebben dat de nodige wettelijke maatregelen van start zijn tegen de journalist en de Koeweitse krant die hierover berichtten. De ambassadeur zou het ook betreuren dat dit nieuws op een grootschalige en verontrustende manier verspreid werd via de sociale media.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.