Koeweitse sekstoerist verlaat Marokko ongestraft!

De Arabische sekstoerist die vorige maand op borgtocht vrijkwam, nadat hij een 14-jarige had verkracht, ontsnapt aan zijn straf nadat hij Marokko wist te verlaten.

Vandaag was de zitting van de Koeweiter in de stad Marrakech. De verdachte kwam echter niet opdagen waarna het verdaagd werd.
Mensenrechtenactivisten hebben een protest georganiseerd voor het gebouw van de rechtbank waarin zij een gesprek eisten met de rechter.

Omar Arbib, lid van de ‘Marokkaanse Vereniging voor Mensenrechten’ zei dat de rechter hen gesproken heeft en dat hij hen vertelde dat de Koeweiter Marokko heeft verlaten. De rechtbank had geen reisverbod opgelegd tegen de toerist die toegaf het meisje te hebben verkracht.

De activisten vermoeden dat de sekstoerist bewust werd geholpen om aan zijn straf te ontkomen. De pedofiel zou ook de moeder van het meisje hebben omgekocht in ruil voor de terugtrekking van de aanklacht.

Omar Arbib beschuldigt ook de ambassade van Koeweit in Marokko van betrokkenheid bij dit dossier. De activist zegt dat de ambassade geld en diplomatie gebruikte om de verdachte te helpen ontkomen aan zijn straf, aldus het regimegezinde Achkayen.

Lees ook: 

Arabische toerist op borgtocht vrij na verkrachting 14-jarige

Marokko rekent op ‘donaties’ Golfstaten voor 2019