Koning-lookalike veroordeeld voor oplichting

Een rechtbank in Rabat heeft een persoon veroordeeld tot 18 maanden celstraf nadat hij schuldig werd bevonden aan oplichting. De veroordeelde zou zijn gelijkenis met de Allawiet Mohamed VI om mensen op te lichten.

De veroordeelde werd opgepakt in Tanger nadat hij zelf naar de politie ging om aangifte te doen tegen een onbekende die de kentekenplaten van zijn auto verving. Toen de politie zijn naam in het computersysteem intikten bleek dat hij gezocht werd in Rabat. De man werd vervolgens in de boeien geslagen, zijn chique auto werd in beslag genomen. In de auto werden tien kostuums gevonden die de man gebruikte om uit te zien als Mohamed VI.

Het is niet de eerste keer dat de man veroordeeld wordt voor oplichting. Hij werd eerder veroordeeld door een rechtbank in Tetouan toen hij zich verkleedde als Mohamed VI terwijl de laatste aanwezig was in de stad. De politie arresteerde hem en na verhoor bleek, volgens de politie, dat hij verschillende mensen had opgelicht, meldt het regimegezinde Achkayen.

Een van de aantijgingen waarvoor de lookalike werd veroordeeld is het ”oplichten in naam van de Allawieten”. In Marokko dragen veel mensen, die beweren afstammelingen van de profeet te zijn, speciale passen(zie foto1) van de ”nobele Allaoui’s/Allawieten of Idrissiden” waarop staat dat het verplicht is om ”de drager ervan te respecteren en te waarderen”.

De racistische passen werden steeds vaker gebruikt in het intimideren en oplichten van de ”normale burgers”. Wat de regerende Allawieten steeds in verlegenheid bracht. In 2015 werden deze passen eindelijk verboden bij wet, in de praktijk zijn de passen en de daarbij horende superioriteitsgevoelens nog altijd een probleem.

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.