Koninklijke donaties aan Allawieten ”mausoleum” en Zawiya Qadiriya

Een koninklijk comité hield gisteren toezicht op de levering van twee koninklijke donaties aan het ”mausoleum”/maraboet van ”Moulay” Ali ”Cherif” in Rissani en de Zawiya Qadriya orde in Guelmim, ter gelegenheid van de 21e herdenking van de dood van dictator Hassan II.

De koninklijke donaties werden overhandigd tijdens twee religieuze ceremonies die ter herdenking van de dood van de Allawitische dictator werden gehouden.

Deze ceremonies werden bijgewoond door onder meer de gouverneur van de regio Draa-Tafilalet, de Wali van de provincie Errachidia, het hoofd van de plaatselijke religieuze raad in Errachidia, de regionale afgevaardigde van het ministerie van Awqaf en Islamitische Zaken, het hoofd van Awqaf, de president van het hof van beroep van Errachidia, de voorzitter van de provinciale raad, evenals volksvertegenwoordigers en andere figuren, meldt Alyaoum24.

Het graf in Rissani is van de opa van de regerende Allawitische dynastie. In Marokko, waar het percentage analfabeten aanzienlijk is, gelooft een deel van de bevolking dat de ”maraboets”/heilige graven over speciale krachten beschikken. In het koninkrijk van een van de rijkste monarchen op Aarde, waar de gezondheidszorg desastreus is, worden zulke graven vooral bezocht door wanhopige zieken in de hoop op een genezing.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.