Kopstukken Marokkaanse regime opgenomen in Franse ziekenhuizen

Het hoofd van het Marokkaanse gevangeniswezen, Mohamed Saleh Tamek, reisde af naar Frankrijk voor genezing nadat hij serieuze medische klachten kreeg. Wat Tamek precies had weet niemand, maar de media meldt dat zijn leven in gevaar was.

Inmiddels is de Marokkaanse topambtenaar ontslagen uit het ziekenhuis. Maar de Franse artsen benadrukten hem dat hij een herstelperiode nodig heeft ver weg van stress en uitputting, zowel fysiek als mentaal.

Tamek was niet de enige in Frankrijk door gezondheidsklachten. De Marokkaanse minister van Binnenlandse Zaken, Abdelouafi Laftit, onderging 18 dagen geleden een hartoperatie in een ziekenhuis in de Franse hoofdstad Parijs. De Marokkaanse minister moet twee maanden rust nemen van de Franse artsen.  Abdelouafi Laftit zou lijden aan atherosclerose als gevolg van roken, aldus Alaoual.

Beide figuren liggen al een tijd onder vuur door de mensenrechtenactivisten. Het hoofd van het gevangeniswezen wordt verweten dat hij de Riffijnse politieke gevangenen discrimineert en slecht behandelt. Abdelouafi Laftit wordt verweten dat hij de repressie in Arif opvoert.

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.