Krant schetst een zwart beeld van de gezondheidssituatie in Marokko

De Marokkaanse krant Assabah heeft in een reeks artikelen een zwart beeld geschetst van de gezondheidssituatie in Marokko als gevolg van de corona-uitbraak.

In een artikel zegt de krant dat het aantal coronadoden vandaag meer zal zijn dan gisteren. De krant zegt dat het ministerie van Volksgezondheid het aantal doden in stappen zal bekendmaken om het milder te doen overkomen.

In een ander artikel zegt de krant dat het ministerie van Volksgezondheid onder vuur ligt omdat het percentage coronadoden hoog ligt, 6.3% van de coronapatiënten is inmiddels overleden. De krant vergelijkt ook de cijfers in Marokko met andere landen zoals Bulgarije (293 besmettingen en 3 doden), Armenië (329 besmettingen en 1 dode), Libanon (391 besmettingen en 8 doden) en Egypte (495 besmettingen en 24 doden).

De krant heeft ook gemeld dat een ramqaddam is overleden aan het coronavirus in de provincie Chichawa. De ramqoddam (in de volksmond ‘wijkverklikkers’ genoemd) zijn betrokken bij de handhaving van de lockdown en het uitdelen van de formulieren waarmee burgers naar buiten kunnen. Als gevolg hiervan kwam de overleden ramqaddam in contact met veel van de ordetroepen en burgers.

In Marrakech is het een qaid in Azli die besmet is met het coronavirus. Zijn collega’s zijn bang dat ze ook besmet zouden zijn, meldt Assabah.

De Marokkaanse krant berichtte ook over een nieuw ziekenhuis wiens directeur en personeel in quarantaine zijn geplaatst. Het gaat om een ziekenhuis in Arfoud waar de directeur en vijf verpleegsters in quarantaine zijn geplaatst. Een toeristengids kwam het ziekenhuis binnen en het personeel respecteerde de preventiemaatregelen niet. De patiënt bleek het coronavirus te hebben en gevreesd wordt dat het personeel ook besmet zou zijn geraakt, aldus Assabah.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.