Kritiek Riffijnse activisten op Belgische politici

Gisteren werd in de Roma in Antwerpen het boek “Opstand in de Rif” gepresenteerd. Belgische politici die de Riffijnse volksbeweging al meer dan een jaar negeren lijken, zo vlak voor de verkiezingen, schijn interesse te tonen om stemmen te winnen.

De jonge journalist Yassin Akouh stelde de vraag wat de politici zich in de zaal deden. “Wat er in Arif gebeurt is geen ver-van-mijn-bed-show zoals de Belgische politici beweren”, zei de journalist die eraan toevoegde dat ”door de repressie vele Riffijnen gevlucht zijn naar Spanje waarvan een deel uiteindelijk in België zal belanden”.

Een poging van een Belgische politicus om de vraag van Yassin te gebruiken om campagne te voeren voor zijn partij werd uitgejouwd door het publiek dat zich in de steek voelt gelaten door zowel de Belgische staat als de Belgische politieke partijen.

Vandaag werd de Belgische staatsburger Wafi Kajoua veroordeeld tot 8 maanden celstraf in Marokko voor zijn betrokkenheid bij de activiteiten van de Riffijnse volksbeweging in Europa. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Brussel vroeg protesterende Riffijnse activisten om de zaak Wafi Kajoua uit te stellen wegens een geplande handelsmissie naar Marokko.

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.