Kritische Amerikaanse Marokkaan gearresteerd bij aankomst in Rabat

De Amerikaanse Marokkaan Chafik Omerani werd gisteren gearresteerd bij zijn aankomst op het vliegveld Sale-Rabat.

De man, bekend op Facebook als ‘3robi fi Mirikan’ vloog naar Marokko via België. In de luchthaven van Brussel kreeg hij te horen dat hij niet in het vliegtuig mocht stappen als hij niet kon bewijzen dat hij in Marokko woont.

Chafik Omerani heeft een live stream opgenomen vanuit de luchthaven Charleroi Brussel waarin hij kritiek uit op het regime en Mohamed 6. Chafik vroeg zich af welke ezels zulke besluiten nemen waardoor Marokkaanse burgers verboden wordt hun land te bezoeken.

‘Ik heb een huis in Marokko maar ik mag het land niet in omdat ik moet bewijzen dat ik een Marokkaan ben’ zei Chafik die eraan toevoegde dat leden van het regime Marokko als hun eigen land beschouwen en dat de normale burgers daar geen recht op hebben.

Chafik Omerani zei in een andere video dat hij bedreigd werd door de Marokkaanse veiligheidsdiensten: ‘Als je het land binnen komt gaan we jou doen verdwijnen, dit keer zal je niet ontkomen’, kreeg hij te horen.

Zijn broer, Mohamed Omerani, meldde gisteren dat zijn broer vast zit in Casablanca en dat hij na 48 uur voorgeleid zal worden. Vandaag meldde zijn broer dat hij naar Casablanca ging om zijn broer te zien en dat agenten hem vertelden dat hij dat niet mag.

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.