KU Leuven promoot Marokkaanse propaganda in Antwerpen

De Faculteit Letteren in Antwerpen nodigt de Marokkaanse ambassadeur, Mohamed Ameur, uit voor een lezing op vrijdag 14 december om 16:00 uur.

Belgische Riffijnen zijn boos over het besluit van de faculteit om de vertegenwoordiger uit te nodigen van het regime dat tot de dag van vandaag een Belgische staatsburger vasthoudt. De 36-jarige Belgische activist Wafi Kajoua werd op 10 juni 2018 opgepakt bij de grensovergang tussen Melilla en Nador.
Wafi werd beschuldigd van onder andere ‘separatisme’ en het ‘ondermijnen van de interne veiligheid van Marokko’. Dit zou hij gedaan hebben door middel van facebook berichten vanuit België. De Belgische staatsburger kreeg hiervoor acht maanden celstraf.

De ambassadeur, Mohamed Ameur, is tevens lid van de ‘Socialist Union of Popular Forces’. Deze partij heeft, samen met een paar andere, en in opdracht van de minister van Binnenlandse Zaken een verklaring getekend waarin zij de Riffijnse volksbeweging beschuldigden van samenzwering met buitenlandse entiteiten. De verklaring was nodig om het geweld van de repressietroepen tegen de vreedzame Riffijnen te rechtvaardigen.

Mohamed Ameur zelf bekleedde in het verleden belangrijke posten in het regime: Tussen 2007 en 2012 bekleedde hij de functie van ‘Minister-Afgevaardigde voor de Marokkanen in het Buitenland’. ”Het is dan niet meer dan logisch dat Mohamed Ameur zijn collega’s in Rabat zal promoten. De Belgische universiteit biedt hem de ruimte en tijd!”, aldus een Belgische activist met Riffijnse roots.

Twee uur lang krijgt de ambassadeur van het Marokkaanse regime om zijn werkgever in Rabat te promoten onder de titel ”Marokko in beweging”. Belgische Riffijnen vinden dit een propaganda-stunt van het Marokkaanse regime en vragen eerder om een lezing over ”Marokkanen in beweging”. Waarin gesproken wordt over de vlucht van duizenden Riffijnen en Marokkanen richting Europa als resultaat van de repressie van het regime. Dewereldmorgen.be berichtte gisteren nog over het feit dat Spanje opnieuw de belangrijkste poort is geworden van migranten zonder papier.

Lees ook: België is favoriete bestemming voor Riffijnse vluchtelingen

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.