Lange arm Rabat in Nederland steunt chantagepolitiek Mohamed 6 tegen EU

De Marokkaanse fascist Mohamed Diba is deze week met een persbericht naar buiten gekomen waarin hij namens zijn stichting de Marokkaanse chantagepolitiek tegen de EU steunt.

In het bericht roept Mohamed Diba namens hem en alle leden van zijn stichting ‘Federatie Marokkaanse Gemeenschap Nederland’ alle Marokkanen, zowel in het binnen- als in het buitenland, op om een sterke front te vormen achter het beleid van Mohamed 6 en die ook hier in Nederland te promoten.

Hieronder de vertaling van het bericht:
‘Ter gelegenheid van de opeenvolgende gebeurtenissen in ons dierbare land Marokko, in relatie tot zijn omgeving en zijn buren Spanje en Algerije. En in het licht van de gevaarlijke ontwikkelingen die hebben plaatsgevonden in onze diplomatieke betrekkingen, vooral met Spanje, na zijn verraad van Marokko’s vertrouwen, zijn ontkenning van het principe van goed nabuurschap en zijn verwerping van al zijn internationale wettelijke en morele verplichtingen.

Vooral het huisvesten van de leider van de huurlingengroep (de Sahrawi president) die wordt ondersteund door het buurland Algerije, en hem Spanje laten verlaten zonder verantwoordelijkheid of straf voor zijn misdaden tegen de menselijkheid.

Verklaar ik in mijn naam en namens de leden van de Federatie van de Marokkaanse gemeenschap in Nederland en in naam van alle vrije en eerbare Marokkanen van de wereld, mijn waardering en steun voor alle stappen die de Marokkaanse regering neemt in dit opzicht, volgens de instructies en richtlijnen van Zijne Majesteit koning Mohamed VI, voor hem de eeuwige glorie en macht.

Het is ook een gelegenheid waarbij ik een beroep doe op alle componenten van het Marokkaanse volk, zowel in binnen- als buitenland , om een ​​sterk front te vormen om de waardigheid en trots van ons dierbare land te verdedigen. Het is tijd om een ​​einde te maken aan de roekeloosheid van Spanje en Algerije betreft onze legitieme rechten in de Marokkaanse Sahara. Het is ook tijd dat de drogredenen van de vijanden afgeweerd en weerlegd moeten worden.

Marokko is een gerechtigheids- en rechtstaat en accepteert nooit vernedering. De Sahara is Marokkaans en de leider van de huurlingen moet worden gestraft. Marokko is sterk met zijn koning, zijn mensen en de legitimiteit van zijn zaak, onder onze eeuwige leus: God, het vaderland en de koning.’

Mohamed Diba is een fervent aanhanger van de Allawieten en is vaker te vinden in het Marokkaanse consulaat te Utrecht dan in zijn eigen appartement.

Diba en zijn eenmansstichting werken in opdracht van de ambassade en het consulaat. Tegen de spreekbuis van Rabat Hespress gaf hij zelf toe dat de meeste van zijn acties ‘in samenwerking is met het Marokkaanse consulaat en ministeries’.

Mohamed Diba was ook vanaf de moord op Mohsin Fikri in 2016 zeer actief om de Riffijnse volksbeweging te bestrijden. Met die boodschap organiseerde hij o.a. een landelijke bijeenkomst op 15 mei 2017 in Utrecht voor moskeeën en andere organisaties. Twee jaar geleden heeft hij in opdracht van de ambassade de Marokkaanse consuls van Rotterdam en Utrecht in het zonnetje gezet. Dit in een breed beleid van Rabat om legitimiteit te winnen na de zware imagoschade die het leed door de Riffijnse volksbeweging.

Diba was ook betrokken bij de aanval op enkele Riffijnen die aan het demonstreren waren voor het Marokkaanse consulaat in de stad Utrecht.

Saillant detail, gemeente Utrecht betrekt deze handlanger met enige regelmaat bij lokale overleggen, omdat hij zogenaamd een achterban van organisaties en moskeeën vertegenwoordigt.

Diba krijgt van Meryem, de zus van Mohamed 6, een onderscheiding voor de bewezen diensten

Diba krijgt een onderscheiding van de Marokkaanse ambassadeur in Nederland voor de bewezen diensten

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.