Leerlingen halen Marokkaanse vlag weg in Al Hoceima

Een groep Riffijnse leerlingen hebben afgelopen week de Marokkaanse vlag weggehaald van de mast van een school in de commune Ait Fawin in de buurt van Ait Bouayach, en probeerden het te vervangen door een Amazigh vlag. Omdat ze die vlag niet hadden probeerden ze een trui met een Amazigh vlag erop te hijsen terwijl ze protestleuzen scandeerden.

Een lerares zag het gebeuren en belde naar de autoriteiten, binnen een korte tijd arriveerde de Marokkaanse gendarme ter plekke waarna de kinderen vluchtten.

De lerares heeft echter de namen van de kinderen doorgegeven, waarna ze vanuit hun huizen werden opgepakt en naar het bureau van de gendarme in Ait Bouayach werden gebracht voor verhoor.

Het groepje van 5 leerlingen, tussen de acht en elf jaar, werden bedreigd, bang gemaakt en onder druk gezet door de Marokkaanse gendarme. De laatsten wilden vooral weten wie hen de opdracht gaf dat te doen. De kinderen zwegen omdat ze het uit zichzelf deden als vorm van protest tegen de onderdrukking van de grote aantallen Marokkaanse repressietroepen in het gebied.

De vaders van de kinderen moesten zich hierop melden in het bureau. Zowel de vaders als de kinderen werden bedreigd dat de kinderen opgesloten zullen worden in de jeugdgevangenis in Nador als ze het nogmaals zouden doen.

De vaders hebben een document getekend waarin ze beloven dat hun kinderen dat niet nog eens zullen doen. Elke vader heeft ter plekke 500 dirham boete betaald, nog eens 500 dirham zullen ze binnenkort moeten betalen.

Op social media hebben verschillende mensen zich aangeboden om de boete te helpen betalen die de ouders gekregen hebben.

 

Lees ook:

Marokkaanse regering tegen Tamazight op geldbiljetten

Broer politieke gevangene Bachir opgepakt voor Facebookberichten

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.