Leraar ‘Islamitische Opvoeding’ opgepakt voor ‘hete gesprekken’ met minderjarigen

Lycée Abi El Khair waar de leraar les gaf

De politie in de stad Berkane heeft gisteren een leraar van het vak ‘Islamitische Opvoeding’ gearresteerd voor seksuele intimidatie van minderjarige meisjes die hij les geeft, schrijven Marokkaanse media waaronder het regimegezinde Achkayen.

Vier meisjes hadden hun familie ingelicht over de berichten en beelden die ze kregen van hun leraar via Whatsapp. De families dienden een klacht in met de berichten en beelden als bewijs, waarna de politie in actie kwam.

De leraar had een whatsapp groep aangemaakt en vroeg de meisjes om hun nummer ‘om ze bij te staan in de leerstof’. Hij greep de kans om seksuele berichten en pornografische beelden te sturen naar de minderjarige meisjes in de groep om ze te verleiden.

Een regionale commissie van het Ministerie van Onderwijs had eerder besloten de leraar tijdelijk van zijn werk te schorsen en zijn salaris te stoppen. In het rapport van de commissie staat dat ‘de leraar een geschiedenis heeft van beledigend gedrag tegen minderjarige leerlinges en dat zijn daad beschouwd wordt als misdaad tegen kinderen in het algemeen’, schrijven lokale media.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.