Leraar opgepakt voor verkrachting 11-jarige leerlinge

De gendarme van de commune Ain Dfali in de provincie Sidi Kacem heeft een leraar gearresteerd op verdenking van verkrachting van zijn 11-jarige leerlinge.

De voorzitter van de regionale afdeling van de ‘Marokkaanse Liga voor de verdediging van Mensenrechten’, Noureddine Othman, zei dat de arrestatie kwam nadat  het slachtoffer en haar familie een klacht hebben ingediend tegen de 43-jarige leraar.

De voorzitter zei ook dat de leraar er een gewoonte van maakte zijn leerlingen naar huis te lokken met het excuus dat ze hem helpen met de afwas en het schoonmaken van de woning. Het verhaal wordt bevestigd door het slachtoffer, haar medeleerlingen en inwoners van het dorp.

Verschillende Marokkaanse media, waaronder het regimegezinde Hespress en Achkayen, melden dat de familie gisteren een medische verklaring kreeg waarin een gespecialiseerde arts van het ziekenhuis van Ouazzane bevestigd dat het meisje verkracht is en haar maagdelijkheid verloor.

Het OM besloot de leraar in hechtenis te plaatsen na een confrontatie tussen hem en zijn slachtoffer. Het meisje komt uit een arm gezin en haar vader heeft een lichamelijke beperking. Noureddine Othman zei dat de vereniging het gezin zal bijstaan en een advocaat zal aanwijzen.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.