Leuzen tegen dictator Mohamed 6 in Taza (video)

Studenten van ‘Faculté Polydisciplinaire de Taza’ zijn vandaag de straat opgegaan tegen het Marokkaanse regime.

De studenten scandeerden onder meer leuzen als ‘massa’s kom in opstand tegen de dictator (Mohamed) de Zesde’ en ‘massa’s kom in opstand tegen het dictatoriaal regime’.

De studenten noemden ook de namen van Arabische dictators die afgezet werden door hun volkeren en sloten het af met ‘en de zesde jullie weten wie’, verwijzend naar Mohamed de Zesde en dat het zijn beurt is om afgezet te worden.
De betogers bestempelden het regime van Mohamed 6 ook als zionistisch.

Het is niet de eerste keer dat betogers leuzen scanderen tegen de Allawiet Mohamed 6. Tien dagen geleden waren het de studenten in Fez die leuzen scandeerden tegen Mohamed 6 en zijn regime.

De protesten werden ontketend door het besluit van het ministerie van Onderwijs om de leeftijdsbeperking voor de wervingstests voor leraren te verlagen naar dertig jaar. De protesten gaan nu hun vierde weken in ondanks het gebruik van geweld door het Allawitisch regime.

De Marokkaanse media, gecontroleerd door het regime, zwijgen over de protesten en met name de leuzen tegen Mohamed 6. Het Algerijnse staatspersbureau Algerie Presse Service (APS) heeft een uitgebreid artikel besteed aan het protest van de studenten vandaag in Taza.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.