Libische Imazighen roepen een ​verenigde administratieve regio uit in Nafusa en Zuwara

Amazigh bestuurders, vertegenwoordigers en activisten zijn vandaag bijeengekomen in de stad Jadu na een oproep van de Hoge Raad van de Libische Imazighen.

De bijeenkomst was bedoeld om een gezamenlijke reactie te geven op de resultaten van de Constitutionele Commissie in de Egyptische stad Hurghada.

De vergaderden bereikten overeenstemming over de volgende punten:

A – Het uitroepen van een administratieve regio voor de Amazigh gemeenten in Nafusa en Zuwara.

B- Het ontwerp van de nieuwe grondwet afwijzen en het referendum boycotten om verschillende redenen, waaronder:
1- Het ontwerp bevat geen duidelijke constitutionele artikelen over menselijke waardigheid, vrijheden en de burgerlijke en sociale orde.

2- Het ontwerp bevat geen artikel over het behoud van de Libische identiteit, en Libië in het algemeen als een onafhankelijke staat in haar Maghreb-omgeving, maar brak daar eerder volledig van af door haar ondergeschiktheid en ideologische voorkeur voor het (Midden) Oosten.

3- Het ontwerp bevat geen artikelen betreft het behoud van de culturele en historische rechten van de Imazighen in Libië.

4- Bemoeienis en invloed van Egypte betreft de inhoud van de grondwet.

‘Dienovereenkomstig: Er werd besloten om het ontwerp van de nieuwe grondwet en het referendum te boycotten en voorbereidingen te treffen voor een onafhankelijke grondwet voor de Amazigh gemeenten die onder de Amazigh Raad vallen’, schrijft de Libische Amazigh pagina op Facebook.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.