Lichamen Marokkanen blijven aanspoelen in Cádiz

Vandaag werden vijf lichamen geborgen in de verschillende stranden van de gemeente Barbate. In totaal zijn 18 lichamen aangespoeld op de stranden van Los Canos de Meca, gelegen in de gemeente Barbate, provincie Cádiz.

Het gaat om lichamen van Marokkaanse migranten wiens boot op 5 november zonk nadat het gevaren had tegen een rots vlak voor de Spaanse kust. De boot had 40 migranten aan boord. Slechts de helft ervan, had reddingsvesten, en wisten daardoor de kust te bereiken.

De overlevenden vertelden de Spaanse media dat zij 1.500 euro elk hebben betaald voor de oversteek. Zij moesten op elkaar zitten omdat de boot te klein was. De migranten brachten meer dan 25 uur op zee, onder slechte weersomstandigheden, voor ze het Spaanse vasteland in zicht kregen.

De overlevenden hebben de twee bestuurders van de boot aangewezen, het gaat om twee Marokkanen van 32 en 21 jaar oud. Zij worden vervolgd door de Spaanse autoriteiten voor o.a. mensenhandel.

 

Vandaag hebben de Spaanse reddingswerkers 7 Marokkaanse migranten, waaronder een vrouw, gered (zie foto rechts).

De migranten zaten in een kleine boot. De Spaanse kustwacht heeft de zeven overgebracht naar de haven van Cádiz, aldus Nadorcity.

 

 

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.