Lid Marokkaanse partij verkozen in Italiaanse gemeenteraad

Bij de recente gemeenteraadsverkiezingen in Italië is de Marokkaanse Italiaan Bouchaib Khalin verkozen tot gemeenteraadslid in Bologna.

Bouchaib Khalin is lid van de Marokkaanse partij National Rally of Independents (RNI) die geleid wordt door Abdelaziz Akhannouch, huidig premier en vriend van de koning Mohamed 6.

Er stelden zich ook andere pro RNI leden verkiesbaar, zoals Sana El Gosairi in haar woonplaats Milaan. Echter, zij slaagde er niet in een zetel te bemachtigen.

Bouchaib Khalin komt uit namens de Democratische Partij, centrum-linkse politieke partij. Terwijl zijn partij in Marokko rechts is. Abdelaziz Akhannouch riep in Italië de Marokkanen op om kritische landgenoten op te voeden.

RNI is sinds twee jaar erg actief met het oprichten en uitbouwen van zijn partijafdelingen in Europa en Noord-Amerika. Voor het Coronavirus vonden er diverse congressen plaats. Naast Italië, streek de partij ook neer in Spanje, Frankrijk en Duitsland. In Frankrijk is de overwinning van Akhannouch groots gevierd.

Een betrouwbare bron vertelde aan ArifNews dat Nederland ook op het lijstje stond voor de oprichting van een afdeling. RNI durfde het echter niet aan als gevolg van de grote weerstand tegen de lange arm van Rabat. De coördinator van de RNI activiteiten in het buitenland (regio 13 zoals dat in Marokko wordt genoemd) is Anis Birrou, lid van het landelijk bestuur en voormalig ex-minister van Marokkanen in het buitenland.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.