Lijst Europarlementariërs van ‘Friends of the Rif’ die door zijn

Afgelopen week vonden de Europese verkiezingen plaats. Arif News heeft met Freedom & Human Rights Organisation (FHRO) gesproken over wie door is van de Europarlementariërs die lid zijn van ”Friends of the Rif”.

FHRO heeft een mooie lijst opgesteld van Europarlementariërs die officieel lid zijn van de vriendengroep en een lijst van bevriende Europarlementariërs die de zaak wel steunen maar nog niet lid waren van ”Friends of the Rif”:

 

Nederland:

Kati Piri is door met bijna 30 duizend voorkeurstemmen, bijna drie keer zoveel stemmen als de verkiezingen vijf jaar geleden. FHRO rekent op nog meer steun nu de PvdA haar aantal zetels in het Europees parlement heeft verdubbeld.

Bas Eickenhout van Groenlinks (Greens), hij is nog geen lid van “Friends of the Rif” maar wel de vervanger van Judith Sargentini die lid was. Bas Eickenhout heeft wel de nominatie van Nasser Zefzafi voor de Vaclav Havel prijs ondertekend.

Jeroen Lenaers van CDA (EVP). Hij is (nog) geen lid van de vriendengroep maar FHRO onderhoudt uitstekende contact met hem.

 

België:

Kathleen van Brempt van sp.a. (S&D) is door. Kathleen was vanaf het begin lid van de vriendengroep.

Philippe Lamberts van Ecolo (Greens) is door. Ook Philippe was vanaf het begin lid van ‘Friends of the Rif’.

Petra de Sutter (Greens) behoort niet tot de vriendengroep. Nu ze het stokje van Bart Staes overneemt zal zij bij ”Greens” komen. Zij is mede ondertekenaar van de brief aan de Marokkaanse Minister van Justitie waarin de onvoorwaardelijke vrijlating van de Riffijnse politieke gevangenen werd geëist.

 

Spanje:

Miguel Urban van (GUE/NGL) is door.

Florent Marcellesi van (Greens) is door.

Idoia Villanueva Ruiz van (GUE/NGL) is door. FHRO had een gesprek met haar in Madrid en ze stond nummer 4 op de lijst. ”Miguel is kartrekker, maar de anderen van Podemos volgen natuurlijk”, aldus FHRO. Podemos komt nu met 6 zetels binnen het EP.

 

Duitsland:

Helmut Scholz van (GUE/NGL) is door.

Ska Keller van (Greens) is door.

Beiden zijn ze lid van ‘Friends of the Rif’.

Nu de Groenen hun aantal zetels hebben verdubbeld naar 22 verwacht FHRO dat er nog meer leden van deze fractie zich zullen aansluiten bij de Riffijnse vriendengroep.

 

Italië:

Brando Benifi van (S&D), lid van ‘Friends of the Rif’ sinds de tweede bijeenkomst.

 

Frankrijk:

Patrick Le Hyaric van (Greens) is door.

Pascal Durand van (Greens) is door.

Beiden zijn ze lid van ‘Friends of the Rif’.

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.