Ludieke actie tegen Banque Populaire in Brussel

In het kader van de boycot van het Marokkaanse regime hebben inwoners van de Brusselse wijk Molenbeek de ingang van een bankfiliaal van Banque Populaire afgesloten met vuilniszakken.

De actie is een protest tegen de slechte service die de Marokkaanse bank levert. Inwoners van deze wijk hebben gezegd dat zij al hun geld hebben teruggetrokken van hun account en dat zij de bank zullen boycotten, aldus de regeringsgezinde nadorcity.

Sinds het gewelddadige optreden van de Marokkaanse staat tegen de burgers in Arif groeit het aantal Europese Riffijnen en Marokkanen die de Marokkaanse staat financieel boycot. De actievoerders willen daarmee Rabat onder druk zetten om de mensenrechten in Arif en elders te respecteren.

Een betrouwbare bron heeft aan ArifNews verteld dat de Banque Populaire de boycot in België voelt en dat de directie naar plannen zoekt om de leegloop van klanten te stoppen. Deze bank is zeer onpopulair onder de Riffijnen die zich met grote getallen bevinden in België: In 2011 werden vijf Riffijnse betogers doodgemarteld in een Marokkaanse politiebureau in de stad Al Hoceima, waarna de lichamen verbrand werden en vervolgens gegooid werden in een afgebrand filiaal van Banque Populaire in dezelfde stad. De bank weigert videobeelden van de bewakingscamera vrij te geven om de waarheid te verdoezelen, sindsdien is de Banque Populaire niet gewild onder de Riffijnen.