Madrid doneert 75 voertuigen aan Rabat

Het ministerie van Binnenlandse Zaken van Spanje zal zeer binnenkort materiaal, ter waarde van 3.2 miljoen euro, verzenden naar Marokko, Senegal en Mauritanië. Het materiaal is volgens de Spaanse minister van Binnenlandse Zaken Fernando Grande-Marlaska bedoeld om deze landen te helpen met de migratiebestrijding.

108 voertuigen en verschillende computerapparatuur zullen naar deze landen gaan. Rabat krijgt het leeuwendeel hiervan. Voor het einde van dit jaar zal Marokko 75 grote terreinvoertuigen krijgen ter waarde van 34.000 euro elk. De voertuigen zullen binnenkort de Middellandse Zee oversteken van het Spaanse Algeciras naar Tanger. In totaal zal Rabat profiteren van 2.550.000 euro van het totale 3.2 miljoen euro.

Senegal ontvangt negen terreinvoertuigen en dertien quads, met een totale kostprijs van 294.000 euro. Mauritanië wordt de bestemming van nog eens negen terreinvoertuigen, plus twee minibussen en een aantal computers. De waarde van het materiaal dat de autoriteiten van Nouakchott ontvangt is 292.000 euro.

De donatie werd door het ministerie van Binnenlandse Zaken goedgekeurd op 23 augustus dit jaar. Op dezelfde dag dat Ceuta voor de tweede keer bestormd werd door sub-Saharaanse migranten, aldus El Pais.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.