Makhzen benadrukt bescherming veiligheid en belangen van Israël

Nasser Bourita. Foto uit het archief.

De Marokkaanse minister van Buitenlandse Zaken Nasser Bourita bevindt zich in Israël voor deelname aan de Negev Summit.

Israël, de VS, Marokko, Egypte, Bahrein en Verenigde Arabische Emiraten kwamen gisteren en vandaag bijeen in Negev om de banden tussen Tel Aviv en de Arabische regimes te versterken.

In de toespraak van Nasser Bourita benadrukte hij de noodzaak om de veiligheid en belangen van Israël te beschermen. Bourita sprak ook zijn ‘dankbaarheid en waardering uit voor de rol die de Verenigde Staten hebben gespeeld bij het ondersteunen van het vredesproces in het Midden-Oosten, waarbij hij benadrukte dat de Verenigde Staten altijd een betrouwbare partner zijn geweest waarop kan worden vertrouwd bij het opbouwen van vrede‘, schrijft het regimegezinde Achkayen.

Volgens dezelfde website zei Bourtia ook het volgende: ‘We zijn hier in de Negev om een ​​kracht te zijn die voor vrede werkt en om te zeggen dat een oplossing voor de Palestijnse kwestie en het Arabisch-Israëlische conflict mogelijk is, waarbij we benadrukken dat koning Mohamed VI altijd de Tweestatenoplossing heeft gesteund

Eind 2020 normaliseerde Mohamed 6 de banden met Israël openlijk in ruil voor Amerikaanse steun inzake de bezetting van de Westelijke Sahara.

De Allawieten zijn van oudsher bondgenoten van Israël en de Israëliërs helpen de Allawieten graag op de troon te blijven. Hassan II werd beschermd door de Mossad en Mohamed 6 gebruikt onder meer Israëlisch spyware Pegasus om critici te bespioneren en op te sluiten.

Lees ook: Bourita tegen AIPAC: Marokko gaat tot het uiterst in de relatie met Israël en Iran is de vijand

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.