Makhzen ontneemt Nasser Zefzafi recht op medische zorg

Begin deze maand weigerde de directie van de gevangenis Tanger 2 medische zorg te verlenen aan de Riffijnse politieke gevangene Nasser Zefzafi.

De Riffijn kreeg ernstige ademhalingsproblemen en vroeg meerdere malen om hulp. Ook de andere Riffijnse politieke gevangenen vroegen om Zefzafi te behandelen maar iedereen werd genegeerd.

De Riffijnse politieke gevangene Mohamed Jelloul zegt dat de gezondheidstoestand van Nasser Zefzafi achteruit gaat als gevolg van de slechte gevangenisomstandigheden. Zefzafi werd onder meer anderhalf jaar opgesloten in een zeer slechte isoleercel.

De Riffijnse docent die een gevangenisstraf van tien jaar uitzit liet via zijn dochter Houda Jelloul weten dat de gevangenisdirectie Zefzafi tegenwerkt om behandeld te worden buiten de gevangenis.

Jelloul zegt dat deze maatregelen als doel hebben de standvastigheid en de principes van de Riffijnse politieke gevangenen te breken.

Nasser Zefzafi heeft als protest hiertegen besloten geen medicijnen meer in te nemen. Jelloul waarschuwt voor de gevolgen hiervan.

Marokko wil de Riffijnse activisten dwingen afstand te doen van de Riffijnse zaak en identiteit en het racistisch beleid in Arif legitimeren in ruil voor gratie en geld. De Riffijnse politieke gevangenen weigeren dat aanbod en houden vast aan het beëindigen van het racistisch Marokkaans beleid in Arif.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.