Makhzen verbiedt uitdeling voedselpakketten totdat Mohamed 6 startsein geeft

Foto uit het archief

Marokkaanse media melden dat het ministerie van Binnenlandse Zaken de gouverneurs de opdracht gaf de uitdeling van voedselpakketten te verbieden totdat Mohamed 6 het startsein geeft.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken riep de gouverneurs op hard op te treden tegen personen die hulp uitdelen zonder de Makhzen op de hoogte te stellen.

Het ministerie benadrukt dat het noodzakelijk is om voorafgaande toestemming te krijgen van de autoriteiten om hulp van welke aard dan ook te mogen uitdelen.

De staat gecontroleerde media melden dat de verdeling van hulp plaats zal vinden onder toezicht van gouverneurs en Amils, vertegenwoordigers van Mohamed 6 in de regio’s en provincies.

Rabat controleert een groot gedeelte van projecten waarbij burgers worden geholpen. De (bekende) ‘vrijwilligers’ achter deze projecten krijgen twee keuzes: toestemming krijgen voor hun project en geld eraan verdienen in ruil voor het verheerlijken van Mohamed 6 en zijn regime. Of tegenwerking, verbod en soms ook gevangenisstraf als de vrijwilliger zijn/haar project onafhankelijk en neutraal wil houden.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.