Man gearresteerd na overhandigen donatie aan ouders Rayan

De gendarmerie van Bab Berred heeft afgelopen dinsdag een man gearresteerd in Tamorot. Volgens lokale bronnen en media gaat het om een man die een donatie overhandigde aan de familie van de overleden Rayan.

De man komt uit de Comoren, een eilandstaat in de Indische Oceaan. Hij vloog naar Casablanca en bereikte het dorp Ighran via Tanger.

De man bezocht het huis van de overleden Rayan en overhandigde zijn ouders een bedrag van 10.000 dirham (+/- 1.000 euro).

Hij presenteerde zich als lid van een vereniging in het buitenland en vroeg de ouders beelden te maken van de overhandiging van het geld als bewijs. Hij wilde ook de beelden gebruiken om meer donaties te verkrijgen voor onder meer een moskee en een weg in het dorp en een huis voor de ouders.

De prefectuur Chaouen had eerder gewaarschuwd tegen het misbruik van de situatie van de ouders van Rayan. De prefectuur verbood de ouders verklaringen te geven aan media en personen en werd hen gevraagd contact op te nemen met de autoriteiten wanneer ze dat nodig achten.

In dit kader heeft de vader van Rayan contact opgenomen met de lokale Ramqaddam die op zijn buurt de gendarmerie inschakelde. De man uit de Comoren is sinds 15 februari in voorarrest voor verhoor.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.