Man met beperking en zijn dochter slachtoffers van de Marokkaanse douane (video)

Een man met beperking werd hardhandig behandeld door de Marokkaanse douaniers bij de grens met Ceuta. Voor de ogen van zijn dochter en vrouw werd zijn rolstoel omver geworpen waarschijnlijk om smokkelwaar in beslag te nemen. In de grensgebieden van Ceuta en Melilla leven duizenden mensen van het smokkelen van voedsel en kleding, zolang ze genoeg smeergeld betalen aan de douane.

De dochter van de man kon zich niet inhouden en gaf een van de douaniers een klap in het gezicht, hierna werd zij omsingeld door een groep douaniers en een gendarme en hardhandig behandeld terwijl haar moeder haar probeerde te beschermen.

Geweld tegen de smokkelaars komt vaker voor bij de grensovergangen met Ceuta en Melilla. Een lokale mensenrechtenorganisatie in Tetouan heeft opgeroepen een onderzoek te starten naar het voorval en de verantwoordelijken te straffen. De voorzitter, Hassan Aqbayou, zegt dat dit soort geweld vaker voorkomt en dat enkele officieren al berispt zijn nadat video’s uitlekten waarin zij burgers mishandelen, meldt Assahifa.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.