Marokkaans consulaat verwelkomt Makhzen ”imams” in België

Na een stop van twee jaar door corona heeft het Marokkaanse regime opnieuw ‘imams en predikers’ naar België gestuurd. Zij gaan in verschillende moskeeën aan de slag gedurende de vastenmaand.

De reis en het verblijf van deze religieuze bedienaren van Mohamed 6 worden bekostigd door de Makhzen via de Hassan II Foundation.

Het Marokkaanse consulaat in Antwerpen trakteerde deze predikers op een uitbundige maaltijd.

Bij deze ceremonie werden de Makhzen imams toegesproken door Taher Toujkani, familielid van Mohamed Toujgani wiens verblijfsvergunning recent werd ingetrokken vanwege zijn banden met het Marokkaanse regime.

De consul-generaal van Antwerpen hield ook een toespraak waarin hij de predikers van Mohamed 6 herinnerde aan hun ‘zeer belangrijke taken’.

De consul-generaal zei ook dat ”de Marokkaanse koning Mohamed 6 prioriteit geeft aan alles wat te maken heeft met zaken van Marokkanen in het buitenland op religieus, economisch en sociaal niveau”. Volgens de consul-generaal hecht Mohamed 6 ook waarde aan het doceren van de Arabische taal aan zijn onderdanen in het buitenland, evenals het behoud van de ‘Marokkaanse beschaving en cultureel erfgoed’.

Rabat stuurt jaarlijks honderden imams naar Europa, waaronder België en Nederland. Deze ‘religieuze leiders’ krijgen een speciale opleiding voordat ze naar Europa worden gestuurd. Zij hebben als taak de Allawieten te verheerlijken en hun critici te demoniseren.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.