Marokkaans consulaat zet ‘influencers’ in voor propaganda

Het Allawistisch Koninkrijk draait op volle toeren om propaganda-activiteiten over de annexatie van de Westelijke Sahara in Europa aan de man brengen. Hierbij is veel geld ingezet. De ‘ambassadejournalist’ Hassan Rakkaz deed verslag van deze dure voetbalactiviteit in Amsterdam.

In het kader van de eerste verjaardag van het zogenaamde “Abraham Vredesakkoord” (normalisering banden tussen Rabat en Israël) organiseerde het Marokkaanse consulaat in Amsterdam een voetbalwedstrijd. Aan deze wedstrijd namen sporters, artiesten en influencers deel. Onder hen vinden wij de youtubers van Creators FC, de wereldkampioen kickboksen Tyjani Beztati, voormalige Oranje international Glenn Helder, zanger en acteur Bilal Wahib en de voetbalcoach Fouad Afallah.

De wedstrijd werd gefaciliteerd door de Marokkaanse consul-generaal in Amsterdam, Mohamed El Moutaouakil. Hij hield een toespraak waarbij hij zei; “deze wedstrijd komt ter herdenking van de eerste verjaardag van de ondertekening van het vredesakkoord van Abraham, dat werd ondertekend nadat de Verenigde Staten van Amerika de Marokkaanse Sahara hadden erkend, en ook in het kader van de viering van de Internationale Dag van de Migranten.

Ook deelde hij de Vredesbeker uit aan het winnende team. De Makhzen liet verschillende bekende namen aan het woord om de sportiviteit te laten benadrukken. De Nederlandse international Glenn Helder verklaart in dit interview: “Het was een prachtig en interessant duel, en beide teams speelden fel om deze titel te winnen”. Hij wenste dat de volgende wedstrijd tussen de twee teams in Marokko te worden gespeeld.

Op zijn beurt zei de zakenman Bilal Yekhlef: “Vandaag speelden we een voetbalwedstrijd tegen Creators FC, het beroemde YouTube-team, een van de influencers hier in Nederland.” Hij voegde eraan toe: “We zijn erg blij als we de Amerikaanse erkenning van de Marokkaanse Sahara herdenken. We gaan met dit team naar Marokko, specifiek naar de Marokkaanse Sahara. We zullen ook de stad Dakhla bezoeken om Nederland kennis te laten maken met Marokko.”

Een van de eregasten bij de wedstrijd was de Marokkaanse fascist Mohamed Diba. Hoeveel dit evenement de Marokkaanse belastingbetalers heeft gekost heeft het consulaat en de Marokkaanse media niet vermeld.

Rabat trekt de laatste tijd alles uit de kast om zowel de eigen diaspora als Europeanen te mobiliseren en te misleiden. Het lijkt erop dat het Marokkaanse regime haar activiteiten in Nederland heeft geïntensiveerd sinds Den Haag een nieuwe deal heeft bereikt met het Allawitisch koninkrijk.