Marokkaans racisme is taboe!

Gisteren berichtten wij over twee Riffijnse studentes die mishandeld werden door Marokkaanse racisten in de hoofdstad Rabat.

Het bericht bevat links naar meerdere Arabischtalige Marokkaanse nieuwssites waaronder het regimegezinde Hespress met meer dan tien miljoen lezers. Desondanks werden Arif News en de Riffijnen aangevallen en beticht van ”fitna zaaien”.

Marokkaans racisme is immers een taboe! Zowel in Marokko, waar de racisten niet vervolgd worden, als hier in Nederland waar het racisme enkel van de Blanken moet komen!

Het racisme en superioriteitsgevoelens van sommige Marokkanen moet aanvaard worden door de Riffijnen en wie iets durft te zeggen wordt beticht van fitna en zionisme.

Het regime heeft in zowel Arif als hier in Nederland, via haar lange arm, de Riffijnen geleerd dat wie voor zijn rechten opkomt een zionist is die miljoenen krijgt uit Israël, Iran en Algerije. De Riffijn wordt geleerd dat de brave Riffijn degene is die accepteert om als vijfde rang burger te worden behandeld door zijn superieure ‘landgenoten’ die meer om hem geven dan die vervloekte stoute Riffijnen die gelijkheid willen.

Er is echter beweging! Steeds meer Riffijnen pikken het niet meer en zien dat racisme en superioriteitsgevoelens van de racisten niet meer als vanzelfsprekend: Eergisteren plaatste de Marokkaanse DJ Hamida een post op zijn Instagram waarin hij de oorlogsmisdadiger Hassan II een legende noemde (zie foto 1). Hassan II was een uitgesproken Riffijnenhater en de eerste die de Riffijnen ”Awbach” noemde. Als kroonprins leidde Hassan II de aanval van het Marokkaanse leger op Arif in 1958/1959. Hassan II en het leger hebben duizenden Riffijnen op de meest barbaarse manieren gedood(zie video 1).

Nadat DJ Hamida boze berichten kreeg van Riffijnen en een screenshot wijdverspreid werd, verwijderde hij zijn bericht om klanten niet te verliezen. Eerder dit jaar werden Saliha Mejout van ‘2TimesDutch’  en Stichting Sabirin op de vingers getikt na racistisch gescheld jegens de Riffijnen.

De taboe en angst rondom Marokkaans racisme lijkt langzaam te verdwijnen maar stuit wel op felle weerstand.

 

(foto 1)

 

(Video 1)

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.