Marokkaans vrachtvliegtuig met medicijnen naar Mauritanië

De minister van Buitenlandse Zaken van Mauritanië, Ismail Weld Cheikh Ahmed, heeft een telefoon gekregen van zijn Marokkaanse collega Nasser Bourita. Tijdens het telefoongesprek liet Nasser Bourita zijn Mauritaanse collega weten dat Mohamed VI de opdracht gaf om een vrachtvliegtuig met medicijnen naar zijn land te sturen, meldt het staatspersbureau l’Agence Mauritanienne d’Information. De donatie is volgens de officiële verklaring bedoeld om het land te helpen in haar strijd tegen het coronavirus.

Het besluit van de Allawiet Mohamed VI komt slechts drie dagen nadat een Algerijnse delegatie, onder leiding van de Algerijnse minister van Buitenlandse Zaken Sabri Boukadoum, naar Nouakchott was gevlogen. Algerije repatrieerde ook Mauritaanse studenten die in China waren gestrand, meldt het regimegezinde Yabiladi.

Het is niet de eerste keer dat Mohamed VI een Afrikaans land helpt op medisch gebied, vooral om steun te verkrijgen voor de annexatie van de Westelijke Sahara. De acties roepen echter veel kritiek op in het binnenland omdat de zorg in eigen land rampzalig is en het koninkrijk zelf donaties krijgt van o.a. de EU en China om ‘het coronavirus te bestrijden’.

Lees ook:

Moeder overlijdt na bevalling voor ingang ”ziekenhuis” Midelt

‘Kliniek Mohamed VI’ in Mali voor de strijd tegen corona

Marokko vraagt Nederlanders om financiële steun

Marokko bouwt waterpark voor kinderen in Suriname

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.