Marokkaanse ambassade in België misbruikt logo’s Europese Unie en VN bij feest annexatie W. Sahara

De Marokkaanse ambassade heeft afgelopen weekend meerdere feesten in Europa georganiseerd ter viering van de annexatie van de Westelijke Sahara.

Bij een feest op zondag in Brussel werd het logo gebruikt met de initialen EU. Onder dit logo is in het Arabisch te lezen ‘Europese Unie’. Ook het beeldmerk van de VN en UNESCO zijn in een ander wervingsmateriaal doelbewust misbruikt voor propaganda doeleinden.

Met de flyers die verspreid werden, wordt er gesuggereerd dat de Europese Unie medeorganisator is, samen met het koninklijk Marokko en enkele ambassade-stichtingen uit België, Nederland en Duitsland.

Op diverse Marokkaanse Facebookpagina’s, aangestuurd door de ambassade, zijn video’s te zien van dit feest. Op de achtergrond valt het logo van de Europese Unie op. Handlangers van Rabat en ambtenaren van ambassades en consulaten in Nederland en Duitsland werden naar Brussel gehaald om de zaal te vullen.

Het gebruik van een nep logo van de Europese Unie en het liegen over het feit dat dit instituut medeorganisator is, zijn bedoeld de onderdanen van Mohamed 6 te misleiden. Deze propaganda past binnen een groeiende campagne van de Makhzen om de diaspora te beïnvloeden en nationalistischer te maken.

De Marokkaanse media hebben dit weekend veelvuldig bericht over de viering. In Leiden was 2M aanwezig om het feest, bijgewoond door veel bekende pro Makhzen figuren en organisaties, te verslaan.

De Allawiet sprak vrijdag zijn onderdanen toe. Hij benoemde diplomatieke successen van zijn land. Volgens hem erkennen steeds meer staten de Allawitische annexatie van de Westelijke Sahara.

Link naar video van het feest in Brussel

Lees ook:

Couscous en muziek Marokkaanse ambassade doen viroloog Van Ranst coronaregels vergeten

Hoe Marokko de Westelijke Sahara inzet voor nationalisme in de diaspora 

Belgen willen lichaam en ziel opofferen voor Allawitische expansiedrift

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.