Marokkaanse ambassade intensiveert bijeenkomsten in België

Een week na een bijeenkomst in Brussel, waarin de ambassadeur de aanwezigen opriep om het regime te verdedigen, organiseerde de Marokkaanse ambassade een nieuwe ontmoeting in Antwerpen.

De boodschap van de Marokkaanse ambassadeur, Mohamed Amer, afgelopen vrijdag in Antwerpen, week niet af van de boodschap een week daarvoor in Brussel. Ook hier werden de aanwezigen opgeroepen om het regime en de annexatie van de Westelijke Sahara te verdedigen.

De ambassadeur bedankte tevens de Belgische Marokkanen die ‘erin slaagden Belgische politici en economen te beïnvloeden inzake hun standpunt over de Westelijke Sahara’, aldus de regeringsgezinde Nadorcity.

Op 15 februari organiseert de Marokkaanse ambassade in België weer een ontmoeting. Dit keer worden Nederlandse en Belgische studenten met Riffijnse en Marokkaanse roots uitgenodigd voor een ontmoeting met de ambassadeur in Brussel.

Riffijnse activisten zeggen dat het Marokkaanse regime dit soort bijeenkomsten organiseert om Europeanen met Riffijnse en Marokkaanse roots te rekruteren om de nationale publieke opinie te beïnvloeden in het voordeel van Rabat, in ruil voor privileges in Marokko.

 

Een van de uitnodigingen die de Marokkaanse ambassade verstuurt naar Nederlanders met Riffijnse roots. Arif News heeft het opgestuurd gekregen door een bezorgde student:

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.