Marokkaanse ambassade komt eindelijk met een bericht over de overledenen in Nederland

Het ongenoegen van de familieleden van de overledenen die niet begraven kunnen worden in Marokko lijkt eindelijk Rabat te hebben bereikt. Ruim twee weken na de oproep van de ambassade om donaties te storten op haar bankrekening, publiceert het vandaag een bericht gericht aan de familieleden van de overledenen in Nederland.

In de Arabischtalige verklaring staat dat de overledenen niet gerepatrieerd kunnen worden wegens het besluit van de Marokkaanse staat in het kader van de strijd tegen corona.

De ambassade zegt dat het Marokkaanse ministerie van Buitenlandse Zaken bereid is om de familieleden van overledenen bij te staan bij het begraven van hun dierbaren in Nederland. De financiële bijstand geldt enkel voor de familieleden van overledenen, met of zonder een verzekering, die kunnen bewijzen dat ‘hun financiële situatie kwetsbaar is’ (arm zijn).

De Marokkaanse ambassade roept de ‘Marokkaanse burgers’ (Nederlanders met een dubbele paspoort) ook op om blijk te geven van verantwoordelijkheid, burgerschap en solidariteit, en ervoor te zorgen dat de besluiten en procedures van de Nederlandse autoriteiten ter bestrijding van het coronavirus worden gerespecteerd.

De ambassade sloot haar boodschap af met een dankwoord aan de ‘Marokkaanse burgers’ in Nederland.

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.