Marokkaanse ambassade nodigt Nederlandse moskeeën uit voor de viering van de onafhankelijkheid van Marokko

Marokkaanse ambassade nodigt Nederlandse moskeeën en andere organisaties uit voor de viering van de onafhankelijkheid van Marokko:

Verschillende bronnen hebben ArifNews gemeld de Marokkaanse ambassadeur Bellouki Nederlandse moskeeën, organisaties en sleutelfiguren heeft uitgenodigd voor een feestelijke bijeenkomst vandaag (18/11/2019) in Amsterdam. De genodigden worden verwacht de onafhankelijkheid van Marokko mee te vieren. Deze feestdag is ieder jaar op 18 november.

Vorig jaar vond de feestdag in Den Bosch plaats. Onder hen waren naast de ‘usual suspects’, ook religieuze leiders, politici en deskundigen met een Marokkaanse achtergrond. De viering wordt jarenlang aan elkaar gepraat door Brahim Fattah, medewerker van Prodemos.

Na kritiek op zijn pro Makhzen activiteiten en de actie van ArifNews heeft Brahim Fattah (foto) zijn fotoarchief met verwijzing naar zijn optredens voor het Marokkaanse regime verwijderd. Het is niet bekend wie de bijeenkomst gaat voorzitten.

Het consulaat van Amsterdam is dit jaar de organisator van de viering. Het lijkt erop dat de Marokkaanse vertegenwoordiging de laatste tijd overuren maakt. Vorige week was dit consulaat achter de schermen ook betrokken bij een actie op de Dam (link). Met steun van de consul generaal Mohamed El Moutaoukel heeft men geprobeerd de Riffijnse volksbeweging en de Riffijnen in het algemeen in het negatieve daglicht te stellen. De actie met clowneske taferelen viel zwaar tegen.

Op deze lange arm van Rabat komt steeds meer kritiek. Niet alleen vanuit de gemeenschap, maar ook de Nederlandse politiek begint zich te irriteren aan de Marokkaanse openlijke en heimelijke activiteiten. Veel politici vinden dat Rabat te ver gaat met haar intimidatie en controle politiek. Marokko zou bijdragen aan vervreemding van Nederlandse staatsburgers en inmenging in gelegenheden op Nederlands grondgebied.