Marokkaanse ambassadeur in België liegt om misdaden te ontkennen

De reportage Amazigh die op zaterdag 6 februari werd uitgezonden op VRT is nog steeds actueel bij de zuiderburen. Na de mislukte pogingen van de handlangers van de Marokkaanse ambassade om de reportage in diskrediet te brengen, was de Marokkaanse ambassadeur, Mohammed Ameur, genoodzaakt zelf in actie te komen.

Volgens Ameur zijn de beelden uit 2019 te oud en is de situatie in Arif al veranderd. De ambassadeur heeft niet gezegd hoe de situatie is veranderd en hoe hij kan verklaren dat er bijna dagelijks migratiebootjes met Riffijnen aankomen in Spanje.

De ambassadeur zei ook dat de reportage bestaat uit negatieve beelden die gemonteerd zijn om zijn land in diskrediet te brengen.

Mohammed Ameur ging verder en zei dat de getuigenis van Nasser Zefzafi vals is en dat het niet de stem van de Riffijnse activist is. Een zeer opmerkelijke leugen die laat zien dat de ambassadeur de realiteit niet wil confronteren maar het liever ontkent. De voormalige advocaat van Nasser Zefzafi, inmiddels gevlucht naar Frankrijk nadat hij veroordeeld werd tot 2 jaar gevangenis door Marokko, bevestigde aan VRT dat het om de stem van Nasser Zefzafi gaat.

Toevallig gaat het om een audio die wij ook hebben gepubliceerd. Voordat wij de audio publiceerden wisten wij voor honderd procent dat het om Nasser Zefzafi gaat. Familieleden, vrienden en ex-politieke gevangenen die jaren met Zefzafi hebben doorgebracht, bevestigen allemaal dat de stem van Nasser is. Deze mensen die wij hebben gevraagd zeggen verbaast te zijn dat de ambassadeur dat probeert te ontkennen en zeggen dat hij daartoe gedwongen is om niet te hoeven reageren op de inhoud van die audio.

Het is niet de eerste keer dat Mohammed Ameur leugens gebruikt om de Riffijnse politieke gevangenen en de volksbeweging zwart te maken. De ambassadeur contacteert al jaren Belgische en Europese politici en vertelt ze dat er niks aan de hand is in Arif en dat de activisten in Europa leugens verspreiden. De ambassadeur probeerde meerdere malen de Belgische politici die solidair zijn met de Riffijnse zaak te overtuigen daar afstand van te nemen.

Lees het artikel op VRT: Marokkaanse ambassadeur niet opgezet met Nomadenreportage

Lees ook: 

Belgische politici: Marokkaanse ambassadeur wil ons beïnvloeden

Marokkaanse fascisten boos op Belgische documentaire over Arif

 

De audio die volgens Mohammed Ameur niet van Nasser Zefzafi is

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.