Marokkaanse ambassadeur in Nederland niet verwelkomd door Mohamed 6

De nieuwe ambassadeurs die zijn aangesteld om Rabat te vertegenwoordigen in verschillende landen zijn afgelopen dinsdag verwelkomd door de koning Mohamed 6.

De nieuwe ambassadeur, Mohamed El Basri, die begin dit jaar werd aangesteld om het regime te vertegenwoordigen in Nederland werd echter niet verwelkomd. Volgens Alyaoum24 heeft dat te maken met de diplomatieke spanningen tussen Den Haag en Rabat.

Alyaoum24 gaat verder en zegt dat de ambassadeur niet verwelkomd is vanwege het voorbehoud van Nederland omdat hij niet representatief genoeg is voor de relatie tussen de twee landen.

Sinds Stef Blok zei dat hij de vonnissen van de rechtbank van eerste aanleg tegen de prominente activisten van de Riffijnse volksbeweging ”aan de hoge kant vindt” is het regime in Rabat een campagne gestart tegen Nederland.

Zo heeft Abdeslem Bouteyeb, die ruim 36 duizend euro heeft gekregen van de Nederlandse ambassade in Rabat, om Nederland als eregast te ontvangen tijdens zijn filmfestival, uitgehaald naar Nederland en zei dat Nederland niet meer welkom was op zijn festival. Het geld dat de Nederlandse ambassadrice Desirée Bonis hem gaf werd echter niet teruggegeven!

Sindsdien lijkt de Nederlandse regering te zwichten voor de Marokkaanse druk en chantage. Stef Blok was sindsdien niet meer te horen over de mensenrechtenschendingen in Arif. Ook niet na het uitzetten van Nederlandse journalisten uit Arif of de vonnissen van het hof van Casablanca.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.