Marokkaanse ambassadeur leest de Nederlandse media de les

De Marokkaanse ambassadeur Abdelwahab Balouki heeft tijdens het event ‘The image of Moroccans in the Dutch media’, dat afgelopen zaterdag in Zuidland werd georganiseerd door de ambassade, hard uitgehaald naar de Nederlandse media.

De vertegenwoordiger van het Marokkaanse regime, dat journalisten martelt en opsluit, beschuldigde de Nederlandse media van gebrek aan waarden, ethiek en principes omdat zij niet aanwezig zou zijn op het event van de ambassade.

Arif News sprak met sommige bronnen die aanwezig waren bij het evenement en die bevestigden de woorden van de Marokkaanse ambassadeur. Volgens de bronnen was Ballouki achter de camera’s nog feller van toon.

Van de zeven panelleden werd ook een ‘knuffelautochtoon’ geselecteerd om het offensief van de Marokkaanse ambassade op de vrije pers geloofwaardigheid te geven. De gast was Jan Hoogland, een arabist die jarenlang in Rabat heeft gewoond en tevens oprichter van het NIMAR. NIMAR is de afkorting van het Nederlands Instituut Marokko, waarvan Ahmed Aboutaleb in de Raad van Advies zit. Het college heeft onlangs vragen gesteld over de vermoedelijke betrokkenheid van de burgemeester bij het filmfestival in Nador. Waarvan de organisator, Abdeslam Bouteyeb, de Nederlandse ambassade voor 40 duizend euro heeft opgelicht. Ook Abdeslam Bouteyeb haalde toen hard uit naar de Nederlandse journalisten.

Twee dagen na dit evenement heeft het Marokkaanse regime het dossier van de Marokkaanse journalist Hamid El Mahdaoui gevoegd bij het dossier van de activisten van de Riffijnse volksbeweging, een voorbode dat zijn celstraf van 3 jaar in hoger beroep zal worden verhoogd. Eergisteren heeft een rechtbank in Settat de burgerjournalist, ‘Moul Lkaskit,’ veroordeeld tot acht maanden celstraf, omdat hij op Facebook zou aanzetten tot demonstraties. Dit zijn slechts twee voorbeelden die binnen een week na het evenement van de ambassade in Zuidland zijn gebeurd, en waaruit duidelijk blijkt hoe het Marokkaanse regime omgaat met de media en journalisten. Terwijl de vertegenwoordiger van dit regime in Nederland de Nederlandse media de les wil lezen.

Volgens een Nederlandse Riffijn, die aanwezig was bij de sit-in tegen dit evenement van de ambassade, heeft de aanval van de Marokkaanse ambassadeur niets te maken met het beeld van de Marokkanen in de Nederlandse media. ”De vrije pers is een doorn in het oog van het Marokkaanse regime. In Marokko lost het regime dat op door de journalisten op te sluiten, in Europa hebben zij die mogelijkheid niet en daarom willen zij de Europese Marokkanen opzetten tegen de media hier om immuun te zijn voor de berichtgevingen over het regime”. De activist voegde daaraan toe: ” Het regime schuilt zich achter ‘het beeld van de Marokkanen in de Nederlandse media’ om dezelfde media af te straffen voor haar berichtgeving over o.a. de Riffijnse volksbeweging, waarin de Nederlandse media in uitblinkt. Als Rabat echt gaf om haar onderdanen in Europa dan had zij de illegale migranten, die gevlucht zijn voor het geweld van het regime, een onderdak gegeven in deze koude maanden”.

Opvallend is dat zowel de ambassadeur, de consul als de arabist Jan Hoogland het publiek wijs willen maken dat het evenement georganiseerd is door een onafhankelijke organisatie genaamd Dutch Moroccans Youth Forum. Terwijl Arif News over een video beschikt waarin de Marokkaanse consul in Utrecht luid en duidelijk zegt dat de ambassade verantwoordelijk is voor de organisatie van dit evenement.

 

Ambassadeur Ballouki haalt uit naar Nederlandse media

 

Marokkaanse consul in Utrecht zegt dat de ambassade en de consulaten het evenement organiseren

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.