Marokkaanse ambtenaren het ziekenhuis in geslagen!

Foto uit het archief

De gendarme hebben twee broers gearresteerd in de buurt van Temara na een aanklacht van een ramqaddam (wijkverklikker). De twee broers gaven toe de ramqaddam te hebben geslagen omdat hij ze geen voedselpakket wilde geven ondanks dat ze dat nodig hebben.

Het regime heeft de ramqoddam macht gegeven om zelf te bepalen wie een voedselpakket krijgt en wie niet. In heel het land klagen behoeftige burgers dat ze onterecht geen voedselpakketten krijgen van de ramqaddam.

De twee broers zijn geplaatst in de gevangenis Arajat in Sale. Zij worden vervolgd voor ‘het slaan en verwonden van een overheidsfunctionaris, het beledigen van een ambtenaar in functie, het schenden van de lockdown en het niet dragen van mondkapjes’, meldt de Marokkaanse krant Assabah.

In de provincie Taounat heeft de gendarme een burger gearresteerd en is opzoek naar drie anderen. De vier zouden betrokken zijn geweest bij de mishandeling van een ‘lakhlifa’ in de commune Tawrat.

Het regime heeft de wegen tussen verschillende communes afgesloten door greppels te graven in de wegen die de communes verbinden. De vier waren bezig met het vullen van de greppel zodat de weg weer begaanbaar wordt, toen de lakhlifa arriveerde. De discussie escaleerde snel en de lakhlifa werd in de greppel geduwd.

De ambtenaar liep een dubbele breuk in zijn been en is overgebracht naar het militair ziekenhuis in Rabat. De ‘ziekenhuizen’ van Taounat, Chaouen en Ghafsay hadden de nodige apparatuur en personeel niet om de lakhlifa te helpen.

Terwijl de gendarme opzoek zijn naar de drie burgers die op de vlucht zijn geslagen, wordt de vierde vervolgd voor ‘poging tot moordslag op een ambtenaar, het schenden van de lockdown en het vernielen van collectief eigendom’, meldt Assabah.

Lees ook: Straatverkoper die vrijkwam door koninklijk pardon mishandelt qaid

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.