Marokkaanse autoriteiten verjagen moskeegangers uit 15 moskeeën

De Marokkaanse autoriteiten hebben afgelopen nacht verschillende moskeeën binnengevallen in de regio Oriental en de moskeegangers eruit verjaagd. Het gaat om gelovigen die tijdens de laatste tien dagen van het vastenmaand in de moskeeën blijven na de gebeden om Allah te gedenken.

Hassan Bennajeh, een van de leiders van Al Adl Wa Al Ihsan, zei tegen Febrayer dat de autoriteiten tot nu toe 15 moskeeën hebben binnengevallen en de moskeegangers eruit verjoegen. Het zou gaan om moskeeën in de provincies Oujda, Berkane, Jerada en Taourirt.

Bennajeh voegde eraan toe dat het arbitraire verbod van de autoriteiten leidde naar sit-ins voor de moskeeën waarin leuzen werden gescandeerd tegen het besluit van het regime tegen een soenna (iatikaf) van de profeet.

Vandaag werd de moskee Wad Dahab in Ahfir, provincie Berkane, binnengevallen en de moskeegangers moesten het gebouw verlaten. Een van de moskeegangers heeft dat live gestreamd en zegt daarin dat de autoriteiten geweld hebben gebruikt. Zie hieronder een fragment uit de live stream die ruim 30 minuten duurde.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.