Marokkaanse consulaat in Brussel negeert coronamaatregelen en organiseert viering

Het Marokkaanse consulaat in Brussel heeft deze week een feest georganiseerd voor haar personeel, handlangers en bezoekers. Volgens de Marokkaanse media was het feest ter viering van het Amazigh Nieuwjaar, dat de Marokkaanse staat officieel niet erkent.

‘Tijdens de vreugdevolle ceremonie is verwezen naar de grote vooruitgang van de Amazigh taal en cultuur onder het bewind van Zijne Majesteit koning Mohamed VI’, aldus de Marokkaanse media, die eraan toevoegden dat Mohamed VI de Amazigh zaak ‘een sterke impuls heeft gegeven’.

Uit de foto’s die zijn verspreid is te zien dat het consulaat en de feestvierders de Belgische coronamaatregelen aan hun laars lapten. Naast het feit dat het verboden is dit soort samenkomsten te organiseren en bij te wonen, dragen sommigen bezoekers ook geen mondkapje en/of houden zich niet aan de verplichte 1.5 meter afstand. Of de Belgische autoriteiten Marokko zullen aanspreken is maar de vraag.

Eerder kwam de Marokkaanse vertegenwoordiging in België in opspraak vanwege spionageactiviteiten in de Grote Moskee in Brussel.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.