Marokkaanse consulaat steunt antisemitische fasciste

De Marokkaanse fasciste Faouzia is deze week in opspraak gekomen na haar meerdere aanvallen op de Riffijnen. Zij noemde de Riffijnen achterlijk en ongeschoold, omdat ze geen Arabisch spreken. Ook beschuldigde zij hen van het zaaien van chaos in ‘het paradijs Marokko’, zoals ze het noemde.

Faouzia, die illegaal optreedt op Marokkaanse bruiloften en feesten in Nederland en buiten de belastingdiensten om kleding verkoopt op sociale media, heeft ook een lied gezongen over Mohamed 6 en de Allawitische dynastie.

Faouzia zei dat ze een fasciste is en dat ze daar trots op is: ‘veel Riffijnen zullen dit niet leuk vinden, maar er zijn 40 miljoen Marokkanen waarover Mohamed 6 regeert’, aldus de zangeres.

De fasciste, die beweert zelf een Riffijnse te zijn, zei dat de Riffijnse activisten verdeeldheid willen zaaien en Marokko willen veranderen in een tweede Syrië en Jemen. Volgens Faouzia zorgt Mohamed 6 voor stabiliteit en vrede waardoor zij tot 6 uur in de ochtend buiten kan blijven tijdens haar vakanties in Marokko. De zangeres ging zelfs zo ver door te stellen dat de Riffijnen geld en hulp ontvangen van de illuminatie en de joden. ‘Ik ben zelf benaderd door de illuminatie om met ze samen te werken maar ik heb geweigerd’, voegt ze toe.

Faouzia had eerder gezegd dat het refrein Rella Buya, dat gezongen wordt bij Izran, haram is. Volgens de fasciste gebruikt ze het refrein niet omdat ‘Buya een Joodse koningin was waarvoor de mensen bang waren’.

Faouzia was echter verrast door het aantal boze reacties die ze kreeg van Riffijnen die haar haatcampagne niet op prijs stelden. In een reactie daarop zei ze dat ze telefoontjes kreeg van ‘belangrijke mensen’ die haar steunden. Een van deze ‘belangrijke mensen’ is een medewerker van het Marokkaanse consulaat. Faouzia zei dat deze Marokkaanse ambtenaar haar belde en vertelde dat ze (het consulaat) bereid zijn haar te helpen als ze een rechtszaak wil aanspannen tegen de kritische Riffijnen.

Het is niet de eerste keer dat de Marokkaanse vertegenwoordiging in Nederland Riffijnenhaters in bescherming nemen of belonen. Eerder werden ook fascisten Saliha Mejout en Mouna Jabrane beloond.


Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.