Marokkaanse delegatie naar het Europees parlement in Brussel

Een parlementaire delegatie, onder leiding van de voorzitter van de vriendschapsgroep Marokko-EU, Mohamed Cheikh Biadillah, zal van 19 tot 22 november een bezoek brengen aan Brussel . Het doel van dit bezoek is ”het zoeken naar manieren en mechanismen om de relatie tussen de beide parlementen te versterken in het voordeel van de strategische gemeenschappelijke belangen van Marokko en de Europese Unie”, aldus  Nadorcity die het bericht overnam van het persbureau van de Marokkaanse staat Maghreb Arabe Presse (MAP).

Volgens een communiqué van de Marokkaanse senaat komt dit bezoek op uitnodiging van de voorzitter van de vriendschapsgroep EU-Marokko Gilles Pargneaux. De uitnodiging valt volgens MAP in het kader van het versterken van de uitstekende strategische partnerschap tussen de twee wetgevende machten.

Dezelfde bron voegde eraan toe dat de Marokkaanse delegatie ontmoetingen zal hebben met de vertegenwoordigers van de fracties binnen het Europees parlement. De twee partijen zullen spreken over ‘zaken die van belang zijn voor beiden’. Vooral over landbouw en visserij, veiligheid en terrorisme en de problemen rondom migratie.

De Marokkaanse delegatie bestaat uit: Nabil Sheikhi, fractievoorzitter van Parti de la justice et du développement (PJD). Mbarek Sibai, lid van de Volksbewegingspartij (MP). Amal El Omari, voorzitster van de vakbond Marokkaanse Arbeiders Unie (UMT). Thoraya Lahrach, lid van de Democratische Confederatie van Arbeiders in de Marokkaanse senaat.