Marokkaanse gezondheidsinstelling waarschuwt voor kankerverwekkende babypoeder

Het Marokkaanse Antivergiftiging- en Geneesmiddelenbewakingscentrum (CAPM), aangesloten bij het Ministerie van Volksgezondheid, heeft gewaarschuwd voor mogelijke risico’s verbonden aan het gebruik van producten voor lichaamshygiëne voor kinderen en het onredelijke gebruik van vitamines en voedingssupplementen.

De waarschuwing met betrekking tot de bovengenoemde materialen werd gepubliceerd in de 46e uitgave van het “Toxicology Journal” uitgegeven door CAPM, dat studies en belangrijke gegevens bevat over de gevaren van vergiftigingen die waargenomen worden door het centrum.

Met betrekking tot producten voor de lichamelijke hygiëne van baby’s, verklaarde het CAPM dat de ‘Amerikaanse Food and Drug Administration’ eerder consumenten had gewaarschuwd voor de aanwezigheid van asbestvezels, die een kankerverwekkende werking hebben, in veel van deze producten van het merk “Johnson & Johnson”, schrijft Hespress.

Het centrum gaf aan dat het Internationaal Agentschap voor Kankeronderzoek asbesthoudend talk heeft geclassificeerd als kankerverwekkend voor mensen en dat bij inademing longziekten en kanker wordt veroorzaakt.

Volgens het Toxicology Journal hebben verschillende onderzoeken een mogelijk verband aangetoond tussen inademing van “talk” en de opkomst van longkanker en mesothelioom. ‘Andere onderzoeken hebben het risico van eierstokkanker aangetoond bij herhaald gebruik van “talk” op de geslachtsdelen’, voegt dezelfde bron aan toe.

Het Centrum heeft samen met de Marokkaanse Vereniging voor Gezondheid, Milieu en Toxische Waakzaamheid aanbevolen dat gezondheidswerkers geen babypoeders en cosmetica voorschrijven die ‘talk’ bevatten of daarvan afhankelijk zijn, en deed een beroep op artsen, verloskundigen en kinderartsen om het publiek bewust te maken van de kankerrisico’s van deze producten.

Lees een artikel uit 2017 in het Algemeen Dagblad: ‘Recordboete voor kankerverwekkend talk in babypoeder

 

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.