Marokkaanse journalist: Ziyech is een Arabier omdat hij voor Marokko uitkomt

Gisteren berichtte Amine Sebti, journalist en commentator bij het Qatarese BEIN Sports, dat Hakim Ziyech ‘de tweede Arabier die een doelpunt scoort in de halve finale van FA Cup na de Algerijn Amer Bouazza’.

De Marokkaan kreeg vele berichten die hem verzochten zijn tekst aan te passen omdat Hakim Ziyech een Amazigh en geen Arabier is. Sebti kreeg ook berichten van Algerijnen die hem corrigeerden dat Amer Bouazza een Noord-Afrikaan is en niet uit het Arabisch schiereiland komt.

In plaats van de tekst aan te passen en excuses aan te bieden heeft Amine Sebti vandaag een nieuw bericht geplaatst dat druipt van zijn haat jegens de Imazighen.

Volgens Sebti is Hakim Ziyech een Arabier omdat hij uitkomt voor Marokko dat een Arabisch-Afrikaans sportland is. Dat is waarom volgens hem Ziyech een Arabische speler is. ‘Dat heeft niks te maken met zijn geboorteplaats, ras, taal en de tatoeages op de voorhoofd van zijn moeder’, volgens de commentator van Qatar.

De Marokkaan viel ook de critici aan en noemde hen ‘psychiatrische patiënten die moeilijk te behandelen zijn’. Sebti zei ook dat de Amazigh cultuur niet bestaat en dat ‘de psychiatrische patiënten het willen creëren’.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.