Marokkaanse krant noemt Istanboel ‘hoofdstad sekstoerisme’


De Marokkaanse dagblad Assabah meldt dat Marokkaanse prostituees tijdens de ramadan naar Turkije vliegen waar ze in 5-sterrenhotels verblijven op kosten van hun Arabische klanten.

De reden volgens Assabah is dat de vraag naar prostituees in Marokko tijdens het vastenmaand vermindert.

De krant zegt dat het toerisme in Turkije opleeft na de coronapandemie. Assabah noemde Istanboel ‘hoofdstad van sekstoerisme’ en schreef dat mensenhandelaren hun klanten Marokkaanse meisjes beloven. Volgens de krant verklaart dat de toenemende aantal Marokkaanse prostituees in Turkije.

Assabah schrijft ook dat veel prostituees die naar de Golfstaten gingen nu liever Turkije hebben. Volgens de krant komt dat omdat ze Turkije makkelijker binnenkomen. Marokkanen hebben namelijk geen visum nodig om naar Turkije te vliegen.

De Marokkaanse krant zegt dat de prostituees vaak met Arabieren uit de Golfstaten afspreken om enkele dagen door te brengen in Turkije. De Arabische klanten betalen vliegtickets en 5-sterrenhotels voor de prostituees die ook geld krijgen voor ze terugkeren naar Marokko. De krant zegt dat de afspraken tussen de prostituees en de sekstoeristen soms plaatsvinden via een ‘bemiddelaar’.

De krant zegt dat verschillende NGO’s gevallen hebben geregistreerd waarbij Marokkaanse vrouwen slachtoffer werden van geweld en oplichting in Turkije.

Overweeg een donatie te plaatsen om onze website te helpen onderhouden en verder te ontwikkelen.